E-mail
info@fysiotherapieoerlemans.nl
Telefoon
0497 - 59 40 22

Val preventie

VALpreventie

Vallen is op oudere leeftijd vaak een groot probleem, niet alleen omdat het regelmatig voorkomt maar ook omdat ouderen er bang voor zijn. Angst om te vallen geeft namelijk al een verhoogde kans op het daadwerkelijk vallen. Daarnaast is het zo dat op oudere leeftijd het reactievermogen trager is en de schade bij vallen aan het lichaam vaak groter is. Fysiotherapie Oerlemans biedt valpreventie voor ouderen aan.

Hoe ziet de cursus eruit?

Onze cursus vallen verleden tijd is bedoeld voor iedereen boven de 65 jaar die wel eens is gevallen of gestruikeld. Ook wanneer u nog niet te maken heeft gehad met vallen maar wel bang bent dat het gebeurt is deze cursus prima geschikt voor u. De cursus valpreventie bestaat uit een programma van 10 lessen. Deze lessen zijn 2 keer per week en één les duurt anderhalf uur. 

Reviews

Hele fijne Fysio!

Jan de Mooij

Jorden heeft me goed geholpen met op de been te bijven en te helpen na een kapotte schouder. En na de plaatsing van een nieuwe schouder. Fijne man.

Lucia Moolenaar

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Hindernisparcours (slalom, kantelplank, trottoir met losse tegels, schuine helling)
  • Leren vallen (dikke matten)
  • Sport en spel (balspellen)

Om deel uit te maken van de groep zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het deelnemen. U bent boven de 65 en woont zelfstandig. Daarnaast heeft u minstens 1 val of struikel incident meegemaakt in de afgelopen 12 maanden. Tot slot bent u in staat om minstens 15 minuten te kunnen lopen zonder loophulpmiddel.

+Maak een afspraak

Contact

Neem contact met ons op