E-mail
info@fysiotherapieoerlemans.nl
Telefoon
0497 - 59 40 22

Medical taping

Medical taping

Elastische tape is ontwikkeld om de spieren in hun functie te ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd.
Elastische tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid.

Conventionele sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken. Bij het aanleggen van sporttape ontstaat een aanzienlijke drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden.
Dit heeft een vertragende werking op het herstel.
Langdurige partiële of totale immobilisering van spieren of gewrichten veroorzaakt bovendien contracturen. De tijdsduur van immobilisering moet daarom zo kort mogelijk gehouden worden. Nog beter is het, als immobilisering voorkomen kan worden.

+Maak een afspraak
In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van de gebruikte tape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen.
Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Anders gezegd, elastische tape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.
De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de tape zorgen ervoor dat deze langere tijd achter elkaar gedragen kan worden.
Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Reviews

Hele fijne Fysio!

Jan de Mooij

Jorden heeft me goed geholpen met op de been te bijven en te helpen na een kapotte schouder. En na de plaatsing van een nieuwe schouder. Fijne man.

Lucia Moolenaar

Het toepassingengebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen.

+Maak een afspraak

Contact

Neem contact met ons op