E-mail
info@fysiotherapieoerlemans.nl
Telefoon
0497 - 59 40 22

COPD, Diabetes Etalagebenen

COPD

Onze longfysiotherapeut kan u helpen uw conditie en kracht te optimaliseren.
Heeft u problemen met slijm opgeven, kortademigheid of hyperventilatie, dan kan de fysiotherapeut u helpen met speciale ademhalingsoefeningen die de kortademigheid verminderen.

+Maak een afspraak

Diabetes (suikerziekte)

Voor mensen met diabetes biedt regelmatig bewegen grote voordelen.
Regelmatig sporten geeft een blijvend gunstig effect op de bloedglucosewaarden. Soms kan hierdoor de medicatie structureel worden verlaagd.
Om op een verantwoorde manier te gaan bewegen, kunt u deelnemen aan een beweegprogramma, speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes.

Etalagebenen (claudicatio intermittens)
Claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een veel voorkomende vaataandoening, die veroorzaakt wordt door slagaderverkalking.
Ongeveer 1 op de 5 volwassenen ouder dan 50 jaar heeft last van claudicatio intermittens.
Door de vernauwing in de bloedvaten treden klachten op als een stekende, krampende pijn, als vermoeidheid of een zwaar gevoel in de benen.
Met behulp van een speciaal looptraining programma, kan Fysiotherapie Oerlemans u helpen goede resultaten te behalen.
Met deze training zullen wij uw maximale pijn vrije loopafstand vergroten. Daarnaast zal uw pijntolerantie toenemen en zult u merken dat uw uithoudingsvermogen omhoog gaat. Ook nemen wij de angst voor pijn en inspanning af en zal uw looppatroon verbeteren.
Het grote voordeel van onze speciale looptraining, is dat vaatoperaties of zelfs dotterbehandelingen op deze manier voorkomen worden.
Fysiotherapie Oerlemans is aangesloten bij het landelijk netwerk ClaudicatioNet.

Reviews

Hele fijne Fysio!

Jan de Mooij

Jorden heeft me goed geholpen met op de been te bijven en te helpen na een kapotte schouder. En na de plaatsing van een nieuwe schouder. Fijne man.

Lucia Moolenaar

Contact

Neem contact met ons op