E-mail
info@fysiotherapieoerlemans.nl
Telefoon
0497 - 59 40 22

Chronische pijn

Hoe ontstaat chronische pijn?

Heeft u langer dan drie maanden pijn? En hebben de artsen geen medische oplossing voor u? Dan is er sprake van chronische pijn.
Pijn kan uw leven behoorlijk beïnvloeden: het kan u belemmeren in bijvoorbeeld uw werk, huishouden, hobby's en sociale contacten.

Chronische pijn revalidatie

Pijnrevalidatie helpt u om de negatieve gevolgen van pijn te verminderen. U ontdekt welke mogelijkheden u heeft en waar grenzen liggen. Door op een andere manier met pijn om te gaan, wordt de negatieve spiraal doorbroken en gewerkt aan herstel.
Doel is uw functioneren te verbeteren en de invloed van de pijnklachten terug te dringen. U leert de regie te nemen over uw leven.
Pijnrevalidatie is intensief en vraagt om een actieve inbreng. U leert kritisch naar uw gedrag te kijken, belemmerende patronen los te laten en hoe u dingen op een effectieve manier kunt doen.
Voor chronische pijnrevalidatie komen de volgende pijnklachten in aanmerking:
klachten van het bewegingsapparaat (rug/nek/schouder/heup/knieklachten,...)
chronische klachten (reuma, Morbus Bechterew, chronische artritiden, reactieve artritis, klachten t.g.v. osteoporose,...)
onbegrepen klachten (whiplashsyndroom, rsi/cans, fybromyalgie,...)
psychische klachten (burn out, rouw- en verliesverwerking, angststoornissen, coaching en begeleiding op loopbaangebied,...)

Reviews

Hele fijne Fysio!

Jan de Mooij

Jorden heeft me goed geholpen met op de been te bijven en te helpen na een kapotte schouder. En na de plaatsing van een nieuwe schouder. Fijne man.

Lucia Moolenaar

Een revalidatieprogramma doorloopt de volgende fasen:

1. Kennismakingsonderzoek:
U kunt zich vrijblijvend aanmelden voor een oriënterend kennismakingsonderzoek. Aan dit onderzoek zijn geen kosten verbonden.
De revalidatie wordt begeleid door een team van medisch specialisten.

2. Intakefase:
Leden van het team onderzoeken welke beperkingen u tegenkomt, welke problemen dit oplevert, en wat u wilt bereiken. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan op maat gemaakt, rekening houdend met uw wensen en de ernst van uw klachten en beperkingen.

3. Behandelfase:
Belangrijke thema's in het behandelplan zijn:
leren begrijpen waar de klachten vandaan komen en hoe u hiermee om kunt gaan
leren dagelijkse activiteiten op een slimmere, minder belastende manier te doen
verminderen van klachten door bijvoorbeeld verbetering van spierkracht, bewegingsmogelijkheden en uithoudingsvermogen
Het begeleidend team bespreekt periodiek de voortgang. Indien nodig wordt het behandelplan aangepast.

4. Nazorg:
Het is belangrijk dat u ook op langere termijn goed blijft functioneren en uw klachten onder controle kunt houden. Er is dan ook veel aandacht voor het stabiliseren van het bereikte resultaat.

+Maak een afspraak

Contact

Neem contact met ons op